Kuřecí maso na žampionech

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
50 g žampionů
1 ks drůbežího bujonu (bezlepkový)
pepř
sůl
máslo
olej
voda
škrob

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso naklepeme, zlehka osolíme, opepříme a na oleji zprudka opečeme. Poté ho vyndáme na talířek.

  2. Očištěné žampiony nakrájíme a lehce podusíme na másle (v jiné pánvičce). Žampiony poté přidáme do výpeku po mase, přilijeme vodu a přidáme bujon.

  3. Tuto směs (omáčku) povaříme než se bujon rozpustí a ochutnáme, pokud je omáčka příliš slaná přidáme opět vodu.

  4. Omáčku zahustíme škrobem, který si rozmícháme ve vodě.

  5. Na závěr přidáme maso a chvíli povaříme. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!