Kváskový chleba se syrovátkou a lněným semínkem
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- rozkvas:
- 100 g žitné chlebové mouky
- 100 g vody
- 20 g žitného kvásku
- - umícháme a necháme v teple místnosti asi 10 hodin kvasit
- dále:
- 200 g syrovátky
- 50-70 g vody
- 350 g hladké mouky
- 50 g pšeničné chlebové mouky
- rovná lžíce lněného semínka
- 2 rovné lžičky soli
- drcený kmín
- lžička sladěnky
Postup Kváskový chleba se syrovátkou a lněným semínkem
Postup přípravy receptu
-
k hotovému rozkvasu přidáme do formy zbytek surovin a zapneme pekárnu, kterou necháme míchat jen asi 10 minut. Pak pekárnu vypneme a těsto necháme asi 1,5-2 hodiny kynout.
Potom těsto necháme pekárnou promíchat, navlhčenýma rukama vytáhneme háky, těsto ve formě urovnáme a necháme nakynout (opět 2-3 hodiny).
Zapneme program Pečení a chleba upečeme. Hotový vyklepneme z formy a na drátěné mřížce necháme vychladnout.