Kváskový chleba se syrovátkou a lněným semínkem

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

rozkvas:
100 g žitné chlebové mouky
100 g vody
20 g žitného kvásku
- umícháme a necháme v teple místnosti asi 10 hodin kvasit
dále:
200 g syrovátky
50-70 g vody
350 g hladké mouky
50 g pšeničné chlebové mouky
rovná lžíce lněného semínka
2 rovné lžičky soli
drcený kmín
lžička sladěnky

Postup přípravy receptu

  1. k hotovému rozkvasu přidáme do formy zbytek surovin a zapneme pekárnu, kterou necháme míchat jen asi 10 minut. Pak pekárnu vypneme a těsto necháme asi 1,5-2 hodiny kynout.

  2. Potom těsto necháme pekárnou promíchat, navlhčenýma rukama vytáhneme háky, těsto ve formě urovnáme a necháme nakynout (opět 2-3 hodiny).

  3. Zapneme program Pečení a chleba upečeme. Hotový vyklepneme z formy a na drátěné mřížce necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!