Ovocný dort s tvarohovo-pudinkovým krémem

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
6 vajec
360 g cukru krupice/krystal
375 g hladké mouky
1 a 1/2 prášku do pečiva
225 ml oleje
150 ml vlažné vody
Krém:
2 pudinky (já použila vanilkový od Dr. Oetkera)
1 vanilkový cukr nebo cukr krystal- záleží na chuti
500 ml mléka
cca 120 g másla - dávala sem podle oka
1 vanička měkkého tvarohu (250 g)

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a za stálého šlehání přisypáváme cukr, poté po jednom přihazujeme žloutky, dále postupně zašleháváme olej, vodu a nakonec zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Dle chuti se může přidat různé aroma, oříšky, kakao, rozpuštěnou nebo pokrájenou čokoládu atd.

  2. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a vložíme do trouby předem předehřáté na 200°C, takhle peču prvních 10 minut aby se mi těsto ''zatáhlo protože mám formy bez dna a těsto mi rádo vytéká. Poté snížíme na 160°C a pečeme dalších 40-60 min. Hodně záleží na velikosti formy, ale po těch 40 minutách už korpus radši hlídáme. Vyndáme, necháme zchladnout a vyjmeme z formy. Rozkrajujeme vychladlé.

  3. Uvaříme pudink podle návodu na obalu - 3/4 oslazeného mléka přivedeme k varu (dávat pozor aby nevybublalo!) a přilijeme připravenou kašičku ze zbylého mléka s pudinkovým práškem. Mícháme, mícháme do zhoustnutí.

  4. Odstavíme z plotny a občas promícháme, aby se nevytvořil škraloup. Do teplého pudinku zamícháme máslo a necháme spojit. V míse vyšleháme tvaroh s cukrem a postupně zašleháváme pudink. Můžeme ještě na zjemnění přidat povolené máslo. Vyšleháme a máme hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!