Kuře Green Country
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kuře (já měla 4 stehna)
- 1 větší cibule
- 10 stroužků česneku
- polovinu sklenice sterilované kapie Green Country ve sladkokyselém nálevu
- 1 vrchovatá lžička zázvoru
- 200-250 ml drůbežího vývaru
- 1 lžíce Solamylu
- kousek másla
- pažitka
- sůl
Postup Kuře Green Country
Postup přípravy receptu
-
Kuře naporcujeme na menší kusy (stehna na 2 půlky), osolíme je, posypeme zázvorem a dáme do pekáče na rozpuštěné máslo, přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby péct.
Zatím si nakrájíme cibuli nadrobno, česnek na plátky, uvaříme si drůbeží vývar (nebo použijeme vodu) a v tom rozpustíme solamyl.
Po půl hodině vyndáme pekáč, kuře posypeme česnekem s cibulí a kapií, zalijeme malým množstvím vody a znovu pečeme 20 minut.
Po té zalijeme vývarem se Solamylem, dáme pažitku, promícháme a již odkryté dáme dopéct, asi 10-15 minut.