Nakládané vepřové maso dušené na cibuli

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřového masa - plec, kýta, krkovice, karé
3 cibule
1 lžíce zázvoru čerstvě nastrouhaného (nepřeplněná)
3 stroužky drceného česneku
špetka mleté skořice
špetka mletého hřebíčku
chilli dle chuti - ostrosti
sůl nebo sojová omáčka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na kostky nebo nudličky a dáme do mísy, kam přidáme zázvor, česnek, hřebíček, skořici a chilli. Vše promícháme se lžící oleje a necháme cca 2 hodiny proležet pod fólií.

  2. V rozpálené pánvi s troškou oleje si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, pak k cibuli přisypeme naložené maso, které necháme zatáhnout za občasného promíchání ze všech stran. Poté maso osolíme nebo použijeme kombinaci soli a sojové omáčky a za minimálního podlévání vodou a občasného promíchání, dusíme na mírném ohni pod poklicí doměkka.

  3. Podáváme s bramborovou přílohou (vařené či smažené brambory) nebo čerstvým chlebem. Dozdobit můžeme pokrájenou cibulí nebo lahůdkovou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!