Nakládané vepřové maso dušené na cibuli
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřového masa - plec, kýta, krkovice, karé
- 3 cibule
- 1 lžíce zázvoru čerstvě nastrouhaného (nepřeplněná)
- 3 stroužky drceného česneku
- špetka mleté skořice
- špetka mletého hřebíčku
- chilli dle chuti - ostrosti
- sůl nebo sojová omáčka
- olej
Postup Nakládané vepřové maso dušené na cibuli
Postup přípravy receptu
-
Maso pokrájíme na kostky nebo nudličky a dáme do mísy, kam přidáme zázvor, česnek, hřebíček, skořici a chilli. Vše promícháme se lžící oleje a necháme cca 2 hodiny proležet pod fólií.
V rozpálené pánvi s troškou oleje si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, pak k cibuli přisypeme naložené maso, které necháme zatáhnout za občasného promíchání ze všech stran. Poté maso osolíme nebo použijeme kombinaci soli a sojové omáčky a za minimálního podlévání vodou a občasného promíchání, dusíme na mírném ohni pod poklicí doměkka.
Podáváme s bramborovou přílohou (vařené či smažené brambory) nebo čerstvým chlebem. Dozdobit můžeme pokrájenou cibulí nebo lahůdkovou cibulkou.