Zmrzlina tří druhů

Recepty, Moučníky

Suroviny

Banánová:
2 zmrzlé banány
Čokoládová:
2 zmrzlé banány
2 lžíce kakaa
Jahodová:
vrchovatý hrnek zmrzlých jahod
2 lžíce agáve
Zdobení:
čokoláda
kakaové boby
ovoce
datle

Postup přípravy receptu

  1. Zmrzlé banány můžete vložit do mrazáku jak ve slupce, tak oloupané a nakrájené. Ty ve slupce se sice hůře po zmrznutí loupou, ale zato dostanete krémovější zmrzlinu. Ale není to až tak velký rozdíl.

  2. Zmrzlé banánové kousky rozmixujeme a dáme do mrazáku, aby se zmrzlina nerozpustila. Čokoládovou zmrzlinu vytvoříme tak, že rozmixujeme banány i s kakaem. U jahodové mixujeme dohromady zase jahody s agáve. Vždy si hotovou zmrzlinu dejte zpátky do mrazáku, aby se nerozpustila.

  3. Mezitím vytvořte čokoládu a nakrájejte zbytek surovin, které chcete ke zmrzlině přidat. Zmrzliny vytáhneme z mrazáku, naporcujeme, pokapeme čokoládou a posypeme zdobením.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!