Prsa dort

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
viz poznámka
Krém:
2 másla-změklá
2 vanilkové pudinky bez vaření
400 ml mléka
2 pl cukru
1 vanilkový cukr-nemusí být
Ostatní:
marmeláda
potahovací hmota
* cca 0,4 kg černé
* cca 0,5 kg bílé
* červená gelová barva
* zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Korpus dle receptu v poznámce - a tímto za něj děkuji, je super - ve dvojité dávce. Pekla jsem 2 pláty (1 dávka = 1 plech). Velikost krabice je 30x30 a prsa se do ní akorát vešly.

  2. Při chladnutí korpusu připravit krém - mléko s cukrem a pudinkem vyšlehat do tuha. V jiné míse vyšlehat máslo, do másla po lžících přišlehávat pudink. Dáme chladit.

  3. Z vychladlého korpusu vykrojíme 2x srdce, 2x kolečko cca o 1 cm menší než polokruh na srdci a 2x kolečko cca o 1 cm menší než předchozí kolečko. Korpus srdce pomažeme krémem (můžeme lehce pod krém i marmeládu), přiložíme druhé srdce, krémem pomažeme jen místo kde budeme tvarovat prsa, přiložíme větší kolo, opět krém a menší kolo.

  4. Z menších odkrojků, trochy krému a marmelády vytvoříme hmotu, kterou použijeme na dotvarování ňader. Necháme chvíli vychladit, potom celý dort pomažeme jemně krémem a opět dáme chladit.

  5. Probarvíme si potahovou hmotu na tělovou/růžovou a rozválíme plát na potažení dekoltu a přiložíme na vychlazený korpus. Z potahovky vytvarujeme kuličky a umístíme na prsa jako bradavky. Zpracujeme a vyválíme potahovku jakékoliv barvy na podprsenku a potáhneme každé prso zvlášť. Tělový potah není přes celý dort, s podprsenkou mají přesah cca 2 cm. Dotvoříme ramínka a ozdoby.

  6. Zůstane Vám krém i větší kousky odkrojků. Namazat a sníst jako řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!