Zapečený bulgur s masem a zeleninou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 180 g bulguru (v suchém stavu)
- 500 g mletého masa (mix nebo hovězí)
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- 1/2 malé cukety
- 4 rajčata
- 2 hrsti fazolek
- 6 snítek čerstvého oregana
- 4 lžičky protlaku (cca 80 g)
- mozzarellu
Postup Zapečený bulgur s masem a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Bulgur uvaříme podle návodu, nebo ještě lépe - namočíme přes noc do vody a on sám krásně nabobtná.
Očistíme fazolky, překrájíme na půl a dáme na cca 5 min vařit do vroucí osolené vody.
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a po zesklovatění přidáme na plátky nakrájený česnek. Přidáme mleté maso a mícháme, aby bylo maso hezky rozmělněné. Po zhnědnutí masa postupně přidáváme fazolky a na kostky nakrájenou cuketu a rajčata. Cca po 5 minutách, kdy zelenina pustí trochu šťávy, přimícháme protlak a pokrájené oregano.
Směs z pánve přendáme do pekáčku, smícháme s bulgurem a pečeme cca 30 min, aby zelenina byla měkká. Před dopečením poklademe plátky mozzarelly.
Pokud vynecháme mozzarellu, můžeme směs přibližně stejnou dobu vařit pod pokličkou na pánvi a nemusíme použít troubu.