Guacamole a čedarové trojúhelníčky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 zralá avokáda (hnědá, měkčí)
hrst cherry rajčátek
hrst čerstvého koriandru
1 menší stroužek česneku
1/2 červené cibule
kousek čerstvé chilli papričky
limetka
sůl
pepř
olivový olej
tortilové placky
strouhaný Čedar

Postup přípravy receptu

  1. Avokádo má uvnitř pecku. Nožem zakrojeným až do středu pecku obtočte, jako byste avokádo chtěli rozkrojit podélně na dvě poloviny. Poté jím otočte a skutečné od sebe obě poloviny oddělte. V jedné polovině zůstala pecka. Do té zasekněte nůž, otočte a pohodlně pecku vyndejte.

  2. Lžící vydlabejte avokádo do misky a vidličkou ho rozmačkejte.

  3. Nakrájejte rajčátka na malé kousky, nasekejte koriandr a cibulku a vše přidejte k avokádu.

  4. Podle chuti přidejte nasekanou chilli papričku a prolisujte česnek.

  5. Do misky přidejte pár kapek limetkové šťávy, vše zakápněte olivovým olejem a dobře promíchejte. Osolte a opepřete podle chuti.

  6. TIP: S čím se dá guacamole jíst? Vezměte dvě tortilové placky a mezi ně zavřete nastrouhaný čedar a trošku koriandru. Dejte na 180°C do trouby a po pár minutách vyndejte. Lehce vychladlé tortily nakrájejte na trojúhelníčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!