Celerová krémová polévka s mrkví a kuřecím masem

Recepty, Polévky

Suroviny

cca 200 g celeru
2 mrkve
50 g másla
kuřecí prso
bujón nebo vývar dle potřeby
sůl dle chuti
případně smetanu nebo plnotučné mléko na zjemnění

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájejte na kostičky (starším dětem můžete i ochutit libovolným kořením), stejně tak na droboučké kostičky nakrájejte či nastrouhejte i celer a mrkev.

  2. V rendlíku rozpusťte máslo a osmahněte na něm dozlatova maso i zeleninu. Poté podlijte vývarem. Pokud budete chtít polévku ještě zjemnit smetanou, aby byla krémová, nepodlévejte příliš, spíš jen tak, aby se zelenina měla v čem vařit. Za pět až deset minutek zelenina krásně změkne.

  3. Vodu částečně slijte. Pokud chcete polévku i s kousky masa a zeleniny, ponechejte je taky stranou. Rozmixujte dohladka, vraťte odebranou zeleninu a v případě potřeby nařeďte zpátky troškou odebrané vody či zjemněte smetanou. Zbývá už jen dosolit dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!