Celerová krémová polévka s mrkví a kuřecím masem
Recepty, PolévkySuroviny
- cca 200 g celeru
- 2 mrkve
- 50 g másla
- kuřecí prso
- bujón nebo vývar dle potřeby
- sůl dle chuti
- případně smetanu nebo plnotučné mléko na zjemnění
Postup Celerová krémová polévka s mrkví a kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájejte na kostičky (starším dětem můžete i ochutit libovolným kořením), stejně tak na droboučké kostičky nakrájejte či nastrouhejte i celer a mrkev.
V rendlíku rozpusťte máslo a osmahněte na něm dozlatova maso i zeleninu. Poté podlijte vývarem. Pokud budete chtít polévku ještě zjemnit smetanou, aby byla krémová, nepodlévejte příliš, spíš jen tak, aby se zelenina měla v čem vařit. Za pět až deset minutek zelenina krásně změkne.
Vodu částečně slijte. Pokud chcete polévku i s kousky masa a zeleniny, ponechejte je taky stranou. Rozmixujte dohladka, vraťte odebranou zeleninu a v případě potřeby nařeďte zpátky troškou odebrané vody či zjemněte smetanou. Zbývá už jen dosolit dle chuti.