Tmavý chléb se lnem

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

350 ml (g) vody
necelé 2 lžičky soli
lžička cukru
2 lžičky oleje
lžička drceného kmínu
100 g žitné chlebové mouky
100 g pšeničné chlebové mouky
250 g hladké mouky
50 g mletého lněného semínka
9-10 g droždí
vrchovatá lžíce hustého kvásku (asi 100 g)

Postup přípravy receptu

  1. všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak sypké) a zapneme program Základní. Můžeme ale použít i Celozrnný, těsto bude mít delší čas na vykynutí.

  2. Chleba je prý výborný (pochvalovali si moji strávníci), s tmavou, pružnou střídou, a větším obsahem vlákniny – na to musí pamatovat rodiče malých dětí, které by to s vlákninou rozhodně neměly přehánět – než si jejich trávení na vlákninu pomalu zvykne.

  3. Lněné semínko si melu na kávomlýnku Bosch.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!