Tmavý chléb se lnem
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 350 ml (g) vody
- necelé 2 lžičky soli
- lžička cukru
- 2 lžičky oleje
- lžička drceného kmínu
- 100 g žitné chlebové mouky
- 100 g pšeničné chlebové mouky
- 250 g hladké mouky
- 50 g mletého lněného semínka
- 9-10 g droždí
- vrchovatá lžíce hustého kvásku (asi 100 g)
Postup Tmavý chléb se lnem
Postup přípravy receptu
-
všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak sypké) a zapneme program Základní. Můžeme ale použít i Celozrnný, těsto bude mít delší čas na vykynutí.
Chleba je prý výborný (pochvalovali si moji strávníci), s tmavou, pružnou střídou, a větším obsahem vlákniny – na to musí pamatovat rodiče malých dětí, které by to s vlákninou rozhodně neměly přehánět – než si jejich trávení na vlákninu pomalu zvykne.
Lněné semínko si melu na kávomlýnku Bosch.