Polotmavý domácí chléb
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 400 g hladké mouky
- 400 g tmavé žitné mouky
- 1 lžíce soli
- 2 lžíce kmínu
- 1 sáček sušených kvasnic
- 2 lžíce oleje
- 0,5 l vody
- voda s olejem na potření
Postup Polotmavý domácí chléb
Postup přípravy receptu
-
Suroviny smícháme dohromady a vytvoříme těsto. Necháme kynout pod utěrkou na teplém místě cca 3 hodiny.
Pak těsto přendáme do formy (já mám jen tuhle na koláče). Lehce naznačíme na chlebu řezy. Necháme ještě ve formě cca 20 minut kynout. Než dáme do trouby, trochu potřeme olejem s vodou.
Dáme do rozehřáté trouby na 220 stupňů na 30 minut, pak troubu zeslabíme na 160 stupňů a pečeme ještě 15-20 minut.