Tvarohový řez

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g polohrubá mouka
125 g moučkový cukr
250 g másla
2 vejce
1 dcl pikantní jahodový džem
Nádivka:
500 g tvaroh jemný
1 kl citronová kůra
50 g cukr moučka
Piškotová hmota na ozdobu:
1 vejce
2 pl cukr práškový
2 pl polohrubá mouka
na špičku nože prášek do pečiva
1 kl kakao

Postup přípravy receptu

  1. Z múky cukru a masla si vymiesime cesto, z ktorého 2/3 vyvaľkáme a dáme do okrúhlej formy až po okraj, spodok potrieme jahodovým džemom, na to navrstvíme tvaroh rozmiešaný z cukrom a citrónovou kôrou a vrch ozdobíme zvyšným cestom 1/3 a z 1 vajca, 2 pol.lyžíc cukru a 2 pl múky urobíme piškótovú hmotu do ktorej zamiešame kakao a hmotu dáme do umelohmotnej malej láhve /unás flaša/ a maľujeme na tvaroh vzor: viď. foto.

  2. Dáme upiecť do zlata.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!