Domácí horká čokoláda s kořením

Recepty, Nápoje

Suroviny

Suroviny:
70 g mléčné čokolády
70 g hořké čokolády
150 ml smetany ke šlehání
150 ml mléka
1 lžička vanilkového extraktu
1/2 lžičky kardamomu (neni nutný)
1 lžička skořice
1 lžíce hnědého cukru
šlehačka a čokoláda na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázni rozpusťte obě nalámané čokolády. Na druhé plotýnce v rendlíčku krátce svařte mléko, smetanu, cukr, vanilkový extrakt a koření.

  2. Do rozpuštěné čokolády ihned postupně vmíchávejte smetanovou směs s kořením.

  3. Podávejte například se šlehačkou a nechte si chutnat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!