Pikantní pomazánka z cottage, worcesteru a avokáda
Recepty, PomazánkySuroviny
- 1 zralé avokádo
- 2 vrchovaté lžíce cottage sýru
- 1 lžíce husté zakysané smetany (není podmínkou, ale zjemní chuť)
- 1/2 lžičky tabasco či jiné pikantní omáčky
- 1 lžička worcesteru
- limetková šťáva z necelé 1/2 limetky (tak lžíce)
- sůl
- čerstvě umletý pepř (používám růžový)
- chia semínka
- lahůdkové droždí
- jarní cibulku
Postup Pikantní pomazánka z cottage, worcesteru a avokáda
Postup přípravy receptu
-
Rozpulte avokádo, vyndejte nožem pecku, špičkou ostrého nože ho zlehka nařežte ještě ve slupce na proužky (neprokrojte přes slupku, ať se neporaníte) a pak na kostičky.
Nakonec vydlabejte dužninu velkou lžící do misky a rozmačkejte vidličkou na drobné kousíčky, zakápněte limetkovou šťávou, přidejte cottage sýr, zakysanou smetanu, tabasco a worcester omáčku. Osolte a opepřete a dobře spojte mícháním.
Pokud by byla pomazánka řídká, tak stačí zahustit chia semínky (dejte jim tak 15 minutek, aby v pomazánce nabobtnaly) či lahůdkovým droždím. Pokud máte rádi lehkou pikantnost, klidně přidejte více tabasca. Fantazii se meze nekladou ani v oblasti zelených bylinek, jako je čerstvá bazalka či jarní cibulka…
Pokud vám zbylo vajíčko uvařené na tvrdo, tak ho tam klidně taky nastrouhejte. Sami vidíte, že pomazánky jsou nádherně variabilní. Využívejte do pomazánek metodu CDD – tedy Co Dům Dá:-). Pikantní pomazánka z cottage, worchesteru a avokáda je hotová! Když jí dáte odležet do chladu, bude o dost chutnější… Madla