Zapečené rybí filé se smetanou a bramborem

Recepty, Ryby

Suroviny

6 kostek rybiho filé
1 vejce
smetana ke šlehání
1-2 stroužky česneku
brambory cca 800 g
voda na podlití
máslo
kari
oregáno
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Okapané filé osmažíme na másle z obou stran a zaprášíme kari kořením, posolíme a popepříme. Přidáme jemně nasekaný česnek a špetku oregana a trošku podlijeme vodou, pokud je potřeba. Dusíme pod pokličkou cca 10 minut.

  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka cca 1 cm široká, vyskládáme 1/2 brambor na vymazaný pekáč, posolíme, popepříme, zaprášíme kari.

  3. Rozmícháme si ve smetaně vejce a přidáme dle potřeby sůl. Lehce zakápneme brambory. Na brambory vyskládáme filé a poklademe zbytkem brambor. Navrch nalijeme zbytek smetany a dáme a péct do změknutí brambor, dle naší trouby a odrůdy brambor 30...45 minut, zkusíme nožíkem zda jsou brambory měkké a zapečeme do růžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!