Farmářská krkovička v cibuli a pivu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2x (200 g) plátky krkovice s kostí
1 lžíce koření na steak Farmářský (Vitana)
2 lžíce oleje
2 velké cibule
200 ml svělého piva
50 ml vývaru nebo vody
1 lžíce sádla

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice o výšce 2 cm zakápneme olejem a posypeme kořením.

  2. V lednici necháme 24 hodin.

  3. Před vlastní úpravou necháme při pokojové teplotě hodinu. Poté na pánvi s trochou rozpáleného oleje zprudka opečeme z obou stran (z každé 3 minuty).

  4. Do pekáčku dáme sádlo a dno zasypeme na půl kolečka pokrájenou cibulí.

  5. Vložíme maso a druhou cibulí taktéž pokrájenou na půl kolečka zasypeme maso.

  6. Podlijeme pivem a přiklopíme poklicí nebo alobalem.

  7. Vložíme do trouby a pečeme hodinu na 220 st.

  8. Pak odklopíme, podlijeme vodou a dopékáme na barvu.

  9. Necháme zredukovat výpeček.

  10. Cibule zmírní hořkost piva. Podáváme např. se šťouchanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!