Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2x (200 g) plátky krkovice s kostí
- 1 lžíce koření na steak Farmářský (Vitana)
- 2 lžíce oleje
- 2 velké cibule
- 200 ml svělého piva
- 50 ml vývaru nebo vody
- 1 lžíce sádla
Postup Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovice o výšce 2 cm zakápneme olejem a posypeme kořením.
V lednici necháme 24 hodin.
Před vlastní úpravou necháme při pokojové teplotě hodinu. Poté na pánvi s trochou rozpáleného oleje zprudka opečeme z obou stran (z každé 3 minuty).
Do pekáčku dáme sádlo a dno zasypeme na půl kolečka pokrájenou cibulí.
Vložíme maso a druhou cibulí taktéž pokrájenou na půl kolečka zasypeme maso.
Podlijeme pivem a přiklopíme poklicí nebo alobalem.
Vložíme do trouby a pečeme hodinu na 220 st.
Pak odklopíme, podlijeme vodou a dopékáme na barvu.
Necháme zredukovat výpeček.
Cibule zmírní hořkost piva. Podáváme např. se šťouchanými brambory.