Dobrý koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 500 g hladké mouky
- 200 g cukru moučky
- 40 g tuku másla
- 2 vejce
- 2 polévkové lžíce kakaa
- 2 prášky do pečiva
- 8 - 10 polévkových lžic mléka
- Krém:
- 1.
- 0,5 litru mléka
- 3 - 4 polévkové lžíce hladké mouky
- 2.
- 250 g cukru moučky
- 250 g tuku másla
- Šlehačka pařížská:
- 0,5 l šlehačky
- 100 g čokolády na vaření
- (nebo můžete koupit hotovou)
- proklad:
- 240 g dětských piškotů
- na vlhčení placky:
- 200 ml silné kávy
- 100 ml mléka
- rum (jak kdo:-))
Postup Dobrý koláč
Postup přípravy receptu
-
Den předem rozpustíme a krátce převaříme šlehačku s čokoládou, mixujeme, necháme vychladit a uložíme do lednice.
Korpus (placky): ingredience spojíme v těsto, rozdělíme na dva díly, rozválíme na plech potřený sádlem a pečeme v troubě 15 až 20 minut.
Mezitím uvaříme kaši z mléka a hladké mouky, necháme vychladnout.
Ve šlehači vyšleháme máslo s cukrem a spojíme s kaší v krém.
Jednu upečenou vychladlou placku necháme na plechu a pokapeme silnou kávou, potřeme polovinou krému, nasázíme piškoty jeden vedle druhého, pokapeme mlékem s rumem, namažeme druhou polovinou krému, položíme druhou placku, kterou také pokapeme silnou kávou a potřeme ušlehanou pařížskou šlehačkou.
Necháme uležet nejlépe do druhého dne, nedoporučuji konzumovat hned, je tuhý a špatně se krájí.