Dobrý koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
500 g hladké mouky
200 g cukru moučky
40 g tuku másla
2 vejce
2 polévkové lžíce kakaa
2 prášky do pečiva
8 - 10 polévkových lžic mléka
Krém:
1.
0,5 litru mléka
3 - 4 polévkové lžíce hladké mouky
2.
250 g cukru moučky
250 g tuku másla
Šlehačka pařížská:
0,5 l šlehačky
100 g čokolády na vaření
(nebo můžete koupit hotovou)
proklad:
240 g dětských piškotů
na vlhčení placky:
200 ml silné kávy
100 ml mléka
rum (jak kdo:-))

Postup přípravy receptu

  1. Den předem rozpustíme a krátce převaříme šlehačku s čokoládou, mixujeme, necháme vychladit a uložíme do lednice.

  2. Korpus (placky): ingredience spojíme v těsto, rozdělíme na dva díly, rozválíme na plech potřený sádlem a pečeme v troubě 15 až 20 minut.

  3. Mezitím uvaříme kaši z mléka a hladké mouky, necháme vychladnout.

  4. Ve šlehači vyšleháme máslo s cukrem a spojíme s kaší v krém.

  5. Jednu upečenou vychladlou placku necháme na plechu a pokapeme silnou kávou, potřeme polovinou krému, nasázíme piškoty jeden vedle druhého, pokapeme mlékem s rumem, namažeme druhou polovinou krému, položíme druhou placku, kterou také pokapeme silnou kávou a potřeme ušlehanou pařížskou šlehačkou.

  6. Necháme uležet nejlépe do druhého dne, nedoporučuji konzumovat hned, je tuhý a špatně se krájí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!