Treska v papilotě se zeleninou
Recepty, RybySuroviny
- filety z tresky asi 600-800 g (ale může být samozřejmě jakákoliv jiná mořská ryba)
- 1 malá cuketa
- mladé mrkve
- jarní cibulky
- řapíkatý celer
- množství zeleniny dle toho, jak moc ji máte rádi
- 1/8 másla
- sůl
- citronový pepř nebo normální pepř
- citronová šťáva
- pokud možno i citronová kůra
Postup Treska v papilotě se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou zeleninu nakrájíme na kolečka.
Filety osolíme a opepříme, případně pokapeme citronem a potřeme troškou nastrouhané kůry.
Na čtverec papíru na pečení dáme kousek másla, položíme 1/4 připravené zeleniny, osolíme, položíme rybu a balíček uzavřeme asi tak, jako vám v cukrárně zabalí zákusky.
Když máme všechny 4 balíčky naskládané na plechu na pečení, pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 25-30 minut.
Jedli jsme bez přílohy, stačila nám jen zelenina z balíčku, ale hodí se např. pečivo, brambory.