Treska v papilotě se zeleninou

Recepty, Ryby

Suroviny

filety z tresky asi 600-800 g (ale může být samozřejmě jakákoliv jiná mořská ryba)
1 malá cuketa
mladé mrkve
jarní cibulky
řapíkatý celer
množství zeleniny dle toho, jak moc ji máte rádi
1/8 másla
sůl
citronový pepř nebo normální pepř
citronová šťáva
pokud možno i citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kolečka.

  2. Filety osolíme a opepříme, případně pokapeme citronem a potřeme troškou nastrouhané kůry.

  3. Na čtverec papíru na pečení dáme kousek másla, položíme 1/4 připravené zeleniny, osolíme, položíme rybu a balíček uzavřeme asi tak, jako vám v cukrárně zabalí zákusky.

  4. Když máme všechny 4 balíčky naskládané na plechu na pečení, pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 25-30 minut.

  5. Jedli jsme bez přílohy, stačila nám jen zelenina z balíčku, ale hodí se např. pečivo, brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!