Biskupský beránek II.
Recepty, MoučníkySuroviny
- 220 g hladké mouky
- 150 g moučkového cukru
- 5 vajec
- 1/2 prášku do pečiva
- 130 g Hery
- 30 g másla (poměr Hery a másla lze libovolně měnit)
- 2 lžíce mletých ořechů
- 1/4 hrnku rozinek
- rum (tak aby rozinky byly potopené)
- čokoláda (dle chuti)
Postup Biskupský beránek II.
Postup přípravy receptu
-
Vejce oddělíme na bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. V další misce utřeme vejce, moučkový cukr, Heru a máslo. Potom přidáme mouku, prášek do pečiva, ořechy, rozinky a čokoládu. Důkladně spojíme hnětačem.
Nakonec opatrně vmícháme sníh a těsto vlijeme do řádně vymazané formy. Pečeme při teplotě cca 160-170°C vyhřáté troubě 45-50 minut. Hotového beránka můžeme zdobit čokoládovou polevou.