Pudinkovo broskvové potěšení

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
4 vejce
200 g cukru
4 lžíce horké vody
200 g polohrubé mouky
Náplň:
650 ml mléka
100 g cukru
2 vanilkové pudinky
250 g másla
2 sáčky vanilkového cukru
250 g tvarohu
1 plechovka broskví
Na dohotovení:
250 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem a vodou. Vmícháme mouku. Těsto dáme na plech a pečeme při 200°C asi 15 minut.

  2. Z mléka, cukru a pudinku uvařte krém. Máslo utřeme s vanilkovým cukrem. Přidejte tvaroh a znovu utřete. Poté zašlehejte vychladlý pudink. Nakonec vmícháte nakrájené broskve.

  3. Hotovou náplň rozetřeme na vychladlý korpus. Smetanu vyšleháme se ztužovačem a rozetřeme na krém. Moučník nechte tak 4 hodiny ztuhnout a ledničce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!