Pudinkovo-tvarohové nanuky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 ml mléka
- 70 - 80 g krupicového cukru
- 1/2 sáčku vanilkového cukru
- 15 g vanilkového pudinkového prášku
- 125 g polotučného tvarohu z vaničky
- 100 g zakysané smetany
- 1 polévková lžíce rumu
Postup Pudinkovo-tvarohové nanuky
Postup přípravy receptu
-
Do kastrůlku se silným dnem vlijeme mléko, přidáme cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek a prošleháme malou metličkou. Za stálého míchání přivedeme k varu a krátce povaříme. Pak odstavíme a za občasného promíchání necháme zchladnout. Můžeme to urychlit tím, že použijeme studenou vodní lázeň. Pudink může být k dalšímu použití vlažný.
Pudink přendáme do mísy a nejlépe ručním šlehačem prošleháme s tvarohem, zakysanou smetanou a nakonec přidáme rum.
Připravenou směs plníme do nanukových tvořítek, vložíme do mrazničky a necháme důkladně zmrazit.