Jolančin kuřecí vývar
Recepty, PolévkySuroviny
- masa podle chuti – vepřové kosti, hovězí na polévku nebo slepice
- 2 kostky bujónu
- podle chuti vegeta
- podle chuti sůl
- podle chuti pepř
- 6 kuliček celého pepře
- mrkev
- celer
- petržel
- cibule
Postup Jolančin kuřecí vývar
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, 2-3 minuty povaříme a opláchneme pod vodou.
Přidáme koření, bujon a vegetu podle chuti. Také vložíme očištěnou zeleninu: mrkev, petržel, celer a cibuli. Do vepřové polévky můžeme dát i česnek.
Vše pomalu vaříme. Hovězí maso 1,5 hodiny, slepici zhruba hodinu a vepřové kosti také asi hodinu.
Po uvaření polévku scedíme, zeleninu a maso nakrájíme. Na talíři ozdobíme bylinkami. Jako zavářku dáme nudle, játrové knedlíčky, do vepřové polévky se nejlépe hodí brambory.