Lívance se švestkovou omáčkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 1 necelý hrnek moučkového cukru
- 2,5 hrnku polohrubé mouky
- 2,5 zakysané smetany
- mléko na zředění
- špetka soli
- tuk na vymazání pánve
- zmražené švestky
- trocha rumu
- Solamyl
- cukr krystal
- skořice
Postup Lívance se švestkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme si žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.
Do žloutků přidáme ostatní suroviny - mouku, cukr, smetanu a špetku soli - vše zamícháme a přimícháme sníh z bílků. Pokud bude těsto moc husté, zředíme trochou mléka. Jakmile těsto bude hotové, začneme dělat omáčku.
Zmražené švestky ponoříme na chvíli do horké vody a potom je nakrájíme na menší kousky a zase je zpět hodíme do vody a chvíli povaříme.
Až budou trochu uvařené, tak ulijeme 3/4 vyvařené vody a do švestek dáme solamyl. Ocukrujeme a přidáme skořici podle chuti. Omáčka je uvařená a můžete začít smažit lívance.