Mango ve sladko-kyselé omáčce s rýží
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 velká cibule
- olej
- 1 zralé mango
- 1/2 lžičky strouhaného zázvoru
- 1/2 lžičky mleté skořice
- sladká chilli omáčka nebo mleté chilli dle chuti
- 200 ml vody
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce vinného octa
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička Solamylu
- rýže
Postup Mango ve sladko-kyselé omáčce s rýží
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli.
Přidáme na kostičky nakrájené mango, zasypeme zázvorem a skořicí a podlijeme vodou.
Přidáme chili, protlak, ocet a cukr, přikryjeme pokličkou a asi 10 minut podusíme.
Pokud je omáčka řídká, můžeme ji zahustit škrobem rozmíchaným v trošce studené vody.
Podle potřeby dochutíme cukrem, octem a chili. Podáváme s rýží, posypané čerstvým koriandrem nebo petrželkou.