Mango ve sladko-kyselé omáčce s rýží

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 velká cibule
olej
1 zralé mango
1/2 lžičky strouhaného zázvoru
1/2 lžičky mleté skořice
sladká chilli omáčka nebo mleté chilli dle chuti
200 ml vody
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce vinného octa
1 lžíce cukru
1 lžička Solamylu
rýže

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli.

  2. Přidáme na kostičky nakrájené mango, zasypeme zázvorem a skořicí a podlijeme vodou.

  3. Přidáme chili, protlak, ocet a cukr, přikryjeme pokličkou a asi 10 minut podusíme.

  4. Pokud je omáčka řídká, můžeme ji zahustit škrobem rozmíchaným v trošce studené vody.

  5. Podle potřeby dochutíme cukrem, octem a chili. Podáváme s rýží, posypané čerstvým koriandrem nebo petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!