Řezy s lučinovým krémem a meruňkovým želé

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
4 vejce (rozdělíme na bílky a žloutky)
4 lžíce cukru krupice
2 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce kukuřičného škrobu - Gustin
1/2 prášku do pečiva
špetička soli (do bílků)
1 lžíce kakaa
Krém:
domácí lučina ze 3 velkých jogurtů selských - viz poznámka
3 lžíce moučkového cukru
250 ml studeného mléka
2 balíčky puding Dr. Oetker Ole vanilkový bez vaření
Meruňkové želé:
700 g meruňkový kompot
10 g želatiny v plátcích Dr. Oetker

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky se špetičkou soli rozšleháme a přidáme krupicový cukr. Šleháme do husté pěny, pak postupně přidáme žloutky a ještě chvilku šleháme.

  2. Do této pěny přidáme prosátou směs mouky a škrobu s práškem do pečiva. Zamícháme a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.

  3. Pečeme na 180°C asi 10 minut. Každý se musí řídit svou troubou. Necháme vychladnout.

  4. Domácí lučinu vložíme do mísy, přilijeme mléko, cukr dle chuti a pudingy bez vaření a rozšleháme šlehačem dohladka. Pokud se zdá krém moc hustý, tak můžete ještě přidat mléko.

  5. Meruňkový kompot v míse rozšleháme tyčovým mixerem i se šťávou z kompotu na kašičku. Připravíme želatinu podle návodu. Plátky želatiny necháme nabobtnat v 5 polévkových lžících vody asi 10 minut v malém hrnci.

  6. Potom za stálého míchání zahřejeme do úplného rozpuštění želatiny, přidáme 2-3 polévkové lžíce meruňkové kašičky, rozmícháme a hned nalijeme do mísy se zbytkem meruňkové kašičky. Pořádně promícháme.

  7. Na vychladlý korpus natřeme lučinový krém a něj natřeme meruňkové želé. Vložíme do lednice a necháme vychladit. Krájíme na řezy a podáváme. Můžete ozdobit i šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!