Řezy s lučinovým krémem a meruňkovým želé
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 4 vejce (rozdělíme na bílky a žloutky)
- 4 lžíce cukru krupice
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce kukuřičného škrobu - Gustin
- 1/2 prášku do pečiva
- špetička soli (do bílků)
- 1 lžíce kakaa
- Krém:
- domácí lučina ze 3 velkých jogurtů selských - viz poznámka
- 3 lžíce moučkového cukru
- 250 ml studeného mléka
- 2 balíčky puding Dr. Oetker Ole vanilkový bez vaření
- Meruňkové želé:
- 700 g meruňkový kompot
- 10 g želatiny v plátcích Dr. Oetker
Postup Řezy s lučinovým krémem a meruňkovým želé
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky se špetičkou soli rozšleháme a přidáme krupicový cukr. Šleháme do husté pěny, pak postupně přidáme žloutky a ještě chvilku šleháme.
Do této pěny přidáme prosátou směs mouky a škrobu s práškem do pečiva. Zamícháme a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme na 180°C asi 10 minut. Každý se musí řídit svou troubou. Necháme vychladnout.
Domácí lučinu vložíme do mísy, přilijeme mléko, cukr dle chuti a pudingy bez vaření a rozšleháme šlehačem dohladka. Pokud se zdá krém moc hustý, tak můžete ještě přidat mléko.
Meruňkový kompot v míse rozšleháme tyčovým mixerem i se šťávou z kompotu na kašičku. Připravíme želatinu podle návodu. Plátky želatiny necháme nabobtnat v 5 polévkových lžících vody asi 10 minut v malém hrnci.
Potom za stálého míchání zahřejeme do úplného rozpuštění želatiny, přidáme 2-3 polévkové lžíce meruňkové kašičky, rozmícháme a hned nalijeme do mísy se zbytkem meruňkové kašičky. Pořádně promícháme.
Na vychladlý korpus natřeme lučinový krém a něj natřeme meruňkové želé. Vložíme do lednice a necháme vychladit. Krájíme na řezy a podáváme. Můžete ozdobit i šlehačkou.