Kysaná mléčná polévka s houbami

Recepty, Polévky

Suroviny

150 - 200 ml šťávy z kysaného zelí
750 ml silného masového vývaru
sůl
pepř
bobkový list
4 kuličky nového koření
1 malá cibule
120 g kořenové zeleniny
hrst sušených hub
olej
2 lžíce hladké mouky
300 ml mléka
1 vejce
1 lžička másla
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Šťávu ze zelí a masový vývar vlijeme do hrnce, jemně osolíme, přidáme bobkový list, nové koření, oloupanou celou cibuli očištěnou nakrájenou zeleninu a na mírném ohni vaříme asi 30 minut. Bobkový list a nové koření vyndáme a vývar rozmixujeme. Předem namočené houby scedíme, vložíme do polévky a vaříme doměkka.

  2. Na troše oleje opražíme hladkou mouku, zalijeme ji mlékem, promícháme a vlijeme do polévky. Za občasného zamíchání vaříme asi 5 minut. Do vroucí polévky vmícháme rozšlehané vejce, máslo, opepříme, přidáme majoránku a za stálého míchání ještě krátce povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!