Kysaná mléčná polévka s houbami
Recepty, PolévkySuroviny
- 150 - 200 ml šťávy z kysaného zelí
- 750 ml silného masového vývaru
- sůl
- pepř
- bobkový list
- 4 kuličky nového koření
- 1 malá cibule
- 120 g kořenové zeleniny
- hrst sušených hub
- olej
- 2 lžíce hladké mouky
- 300 ml mléka
- 1 vejce
- 1 lžička másla
- majoránka
Postup Kysaná mléčná polévka s houbami
Postup přípravy receptu
-
Šťávu ze zelí a masový vývar vlijeme do hrnce, jemně osolíme, přidáme bobkový list, nové koření, oloupanou celou cibuli očištěnou nakrájenou zeleninu a na mírném ohni vaříme asi 30 minut. Bobkový list a nové koření vyndáme a vývar rozmixujeme. Předem namočené houby scedíme, vložíme do polévky a vaříme doměkka.
Na troše oleje opražíme hladkou mouku, zalijeme ji mlékem, promícháme a vlijeme do polévky. Za občasného zamíchání vaříme asi 5 minut. Do vroucí polévky vmícháme rozšlehané vejce, máslo, opepříme, přidáme majoránku a za stálého míchání ještě krátce povaříme.