Kysaná kolečka

Recepty, Cukroví

Suroviny

280 g másla
280 g hladké mouky
20 g droždí (z kostky)
2 lžíce šlehačky (31%)
Na obalení:
moučkový cukr
vanilkový cukr (směs obou cukrů)

Postup přípravy receptu

  1. Pro ty, kdo i na vypracování křehkých těst využívají domácí pekárnu: Změklé máslo nakrájíme na drobné kousky do nádoby pekárny, pokropíme šlehačkou, zasypeme moukou a na povrch rozdrobíme droždí. Necháme vypracovat na program těstoviny nebo jiný krátký program bez předehřevu.

  2. Pak vyklopíme na vál, lehce propracujeme a vyválíme na sílu cca 4 mm.

  3. Vykrájíme tvary, uložíme na plechy a na teplém místě necháme asi hodinu nakynout.

  4. Pečeme v předehřáté troubě 180 - 200°C asi 10 min. do narůžovění.

  5. Ještě teplé obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

  6. Bez pekárny: Do odvážené mouky rozdrobíme droždí, na drobné kostičky nakrájené změklé máslo a zalijeme dvěma lžícemi šlehačky. Vypracujeme hladké těsto. Dál už je postup stejný.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!