Pečené nové brambory s hlávkovým salátem a kefírem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1 kilo menších nových brambor
- olivový olej
- 3-4 neoloupané stroužky česneku
- lžička koření na americké brambory
- olivový olej
- rozmarýn
- tymián
- hlávkový salát
- 200 ml kefíru
- lžíce sladké chilli omáčky
- 1-2 stroužky utřeného česneku
- citronová šťáva
- cukr
- sůl
Postup Pečené nové brambory s hlávkovým salátem a kefírem
Postup přípravy receptu
-
Brambory dobře umyjeme a neloupeme. Rozkrojíme na půl. Zakápneme olejem a ochutíme kořením. Promícháme a uložíme na plech s pečícím papírem řeznou stranou dolů.
Zapneme troubu na 200 st. a brambory společně s česnekem a bylinkami pečeme cca 30-40 minut (podle velikosti).Musí být měkké a křupavé.
Salát omyjeme, osušíme a natrháme na menší kousky. Smícháme zálivku a dochutíme. Salát poléváme těsně před podáváním s křupavými brambory.