Pečené nové brambory s hlávkovým salátem a kefírem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kilo menších nových brambor
olivový olej
3-4 neoloupané stroužky česneku
lžička koření na americké brambory
olivový olej
rozmarýn
tymián
hlávkový salát
200 ml kefíru
lžíce sladké chilli omáčky
1-2 stroužky utřeného česneku
citronová šťáva
cukr
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory dobře umyjeme a neloupeme. Rozkrojíme na půl. Zakápneme olejem a ochutíme kořením. Promícháme a uložíme na plech s pečícím papírem řeznou stranou dolů.

  2. Zapneme troubu na 200 st. a brambory společně s česnekem a bylinkami pečeme cca 30-40 minut (podle velikosti).Musí být měkké a křupavé.

  3. Salát omyjeme, osušíme a natrháme na menší kousky. Smícháme zálivku a dochutíme. Salát poléváme těsně před podáváním s křupavými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!