Kohout pečený na celeru a cibuli
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kohout
- 2 cibule
- 1/2 bulvy celeru
- 2 lžíce sádla
- 1 lžíce hořčice
- 50 g špeku
- sůl
- pepř
- tymián
- vývar kuřecí nebo voda
Postup Kohout pečený na celeru a cibuli
Postup přípravy receptu
-
Kohouta si rozdělíme na 4 díly a okořeníme. Špek a sádlo rozpustímea přidáme polovinu cibule a celer nakrájené na hrubo. Když cibule lehce zezlátne, přidáme kohouta a zasypeme zbytkem cibule.
Ve vývaru rozmícháme hořčici a nalijeme na maso, aby bylo skoro potopené.
Pečeme ze začátku na 200°C. Po půl hodině ubereme na 150°C a pečeme asi 2,5-3 hod.přikryté.
Půl hodiny před koncem odkryjeme a pečeme do měkka.