Kohout pečený na celeru a cibuli

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kohout
2 cibule
1/2 bulvy celeru
2 lžíce sádla
1 lžíce hořčice
50 g špeku
sůl
pepř
tymián
vývar kuřecí nebo voda

Postup přípravy receptu

  1. Kohouta si rozdělíme na 4 díly a okořeníme. Špek a sádlo rozpustímea přidáme polovinu cibule a celer nakrájené na hrubo. Když cibule lehce zezlátne, přidáme kohouta a zasypeme zbytkem cibule.

  2. Ve vývaru rozmícháme hořčici a nalijeme na maso, aby bylo skoro potopené.

  3. Pečeme ze začátku na 200°C. Po půl hodině ubereme na 150°C a pečeme asi 2,5-3 hod.přikryté.

  4. Půl hodiny před koncem odkryjeme a pečeme do měkka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!