Kohout v zelenině
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- mladý kohout naporcovaný na díly
- 100 g uzené slaniny
- velká cibule
- mrkev
- petržel
- 1/4 celeru
- 1/2 hrnku mraženého hrášku
- 1 paprika
- 2 stroužky česneku
- 200 ml světlého piva
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- lžíce sádla
- tymián
- Na vývar:
- droby, křídla a odřezky z kohouta
- kořenová zelenina
- malá cibule
- libeček
- bobkový list
- sůl
- pepř
Postup Kohout v zelenině
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve dáme vařit vývar, dáme vody jen tak, aby vše bylo zalité a vaříme cca hodinku. Na sádle vyškvaříme slaninu, přidáme pokrájenou cibuli na kousky a po chvíli i česnek.
Zeleninu nakrájíme na kousky a přidáme k cibuli. Podlijeme pivem a necháme chvíli odvařit. Vmícháme protlak a hořčici. Vložíme nasolené porce kohouta, tymián a podlijeme vývarem.
Pekáč přikryjme a pečeme na 170 st. do měkka. Během pečení podle potřeby podléváme a poléváme maso. Před koncem pečení odebereme cca polovinu zeleniny s výpekem a promixujeme.
Do zbylého výpeku přidáme hrášek a rozmixovanou omáčku. Vše pečeme dalších cca 6-8 minut. Omáčku dochutíme a podáváme s bramborovou kaší nebo rýži.