Salát z kuřecích jater
Recepty, SalátySuroviny
- 500 g kuřecích jater
- 1 bobkový list
- 4 kuličky černého pepře
- 3 vejce
- 2 mrkve
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- 200 g sterilovaných fazolí
- 4 lžíce majonézy
- sůl
Postup Salát z kuřecích jater
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou.
Přidáme k nim pepř i bobkový list a vaříme na mírném ohni asi 30 minut doměkka, přitom stále odebíráme pěnu.
Uvařená játra vyjmeme a necháme vychladnout.
Vejce uvaříme natvrdo.
Mrkev očistíme a uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme na kostičky a na másle opečeme dozlatova.
Česnek utřeme.
Fazole scedíme a smícháme s cibulí a česnekem.
Játra, vejce i mrkev nakrájíme na kostičky a přidáme je s majonézou k fazolím.
Salát promícháme a dle chuti osolíme.