Pórek s lahůdkovou cibulkou a brusinkami
Recepty, PřílohySuroviny
- 300 g pórku
- 200 g lahůdkové cibule
- 150 g sušených brusinek
- 100 ml 100% pomerančové šťávy
- 1 silnější plátek másla
- 1 lžička granulovaného česneku
- 1 slabá lžička soli
- špetka mletého pepře
Postup Pórek s lahůdkovou cibulkou a brusinkami
Postup přípravy receptu
-
Brusinky opláchneme a dáme nejlépe přes noc namočit do pomerančové šťávy.
Pórek a cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka a orestujeme na rozehřátém másle.
Přidáme brusinky i se šťávou. Okořeníme, promícháme a pod pokličkou slabým varem dusíme 10 minut. Můžeme podávat teplé i studené, nejlépe s masem.