Snidanova bagetka s michanym vajickem a potocnici

Recepty, Předkrmy

Suroviny

8 baget (nakrájené na 1,5 cm vysoké plátky na pokrytí 1 plechu)
80 g másla
1 větší stroužek česneku
strouhaný sýr
6 vajec
1 jarní cibulka
1 lžička hořčice plnotučné
drcený pepř
sůl
olivový olej
nahrubo krájená potočnice
sušená rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Maslo utreme s cesnekem a soli, namazeme na platky baget, dame na plech vylozeny pecicim papirem a peceme v predehrate troube (180 stupnu) dozlatova (cca 7 - 10 minut).

  2. Na olivovem oleji kratce osmazime nadrobno nakrajenou jarni cibulku, pridame vajicka, ktera jsme rozmichali se soli, drcenym peprem, lzickou horcice (muzeme primichat i lzici rajskeho protlaku) a umichame.

  3. Na opecene platky baget dame vrstvu umichanych vajicek, posypeme strouhanym syrem, potocnici a ozdobime platkem suseneho rajcete.

  4. Pripadne dochutime kecupem. Urcite by se hodila i susena sunka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!