Zapečené večky, nebo tousty s liškama

Recepty, Houby

Suroviny

chlebíčková veka (já měla doma dělanou)
miska lišek
1 větší lahůdková cibulka
1 stroužek česneku
50 g anglické slaniny
100 g tvrdého sýra (byl Eidam)
pepř
máslo
pár lžic oleje
sůl
petrželka (nebo zelená část lahůdkové cibulky)

Postup přípravy receptu

  1. Večku si nakrájíme jako na chlebíčky na šikmo a namažeme tence máslem. Do kastrůlku si dáme olej, na něj dáme nakrájenou anglickou slaninu na malé kousky, orestujeme jí a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a rozmačkaný česnek a necháme chvilku smažit dorůžova.

  2. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené lišky, které osmažíme, osolíme, opepříme a chvíli podusíme, pak necháme vychladnout.

  3. Vychladlé lišky dáme na celou plochu veček a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem, který trochu přimáčkneme a na plechu s pečícím papírem dáme zapéct do vyhřáté trouby, dokud se sýr neroztaví.

  4. Můžeme posypat petrželkou, pažitkou, zelenou částí lahůdkové cibulky a ozdobit měsíčkem rajčete, nebo kdo co má rád a nebo nedáme nic.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!