Zapečené večky, nebo tousty s liškama
Recepty, HoubySuroviny
- chlebíčková veka (já měla doma dělanou)
- miska lišek
- 1 větší lahůdková cibulka
- 1 stroužek česneku
- 50 g anglické slaniny
- 100 g tvrdého sýra (byl Eidam)
- pepř
- máslo
- pár lžic oleje
- sůl
- petrželka (nebo zelená část lahůdkové cibulky)
Postup Zapečené večky, nebo tousty s liškama
Postup přípravy receptu
-
Večku si nakrájíme jako na chlebíčky na šikmo a namažeme tence máslem. Do kastrůlku si dáme olej, na něj dáme nakrájenou anglickou slaninu na malé kousky, orestujeme jí a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a rozmačkaný česnek a necháme chvilku smažit dorůžova.
Nakonec přidáme nadrobno nakrájené lišky, které osmažíme, osolíme, opepříme a chvíli podusíme, pak necháme vychladnout.
Vychladlé lišky dáme na celou plochu veček a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem, který trochu přimáčkneme a na plechu s pečícím papírem dáme zapéct do vyhřáté trouby, dokud se sýr neroztaví.
Můžeme posypat petrželkou, pažitkou, zelenou částí lahůdkové cibulky a ozdobit měsíčkem rajčete, nebo kdo co má rád a nebo nedáme nic.