Debrecínem a česnekem plněná prsa dušená v zelí
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- 150 g debrecínské slaniny
- 1 PL oleje
- 1 větší cibule
- 9 velkých stroužků česneku
- lahůdkový gulášový krém v tubě
- 1/2 menší hlávky bílého zelí
- 1 kostka drůbežího bujonu
- 2,5 dcl vody
- sůl
- pepř
- 2 KS párátek
Postup Debrecínem a česnekem plněná prsa dušená v zelí
Postup přípravy receptu
-
Ve dvou a půl deci vody si rozvaříme kostku bujonu.
Z debrecínské slaniny si odkrojíme 2špalíčky slaniny asi 6cm dlouhé a 2cm široké a zbývající slaninu pokrájíme na kostičky.
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, 3 stroužky česneku na plátky a zbývajících 6stroužků ponecháme vcelku.
Ze zelí vyřízneme košťál a zelí nakrájíme na úzké nudličky.
Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a odstraníme hrudní kost (kterou použijeme na vývar).
Do plátku masa delším úzkým nožem uděláme opatrně otvor, který pak ještě palcem ruky trošku protlačíme-fotopostup.
Z tuby lahůdkového krému vytlačíme asi tak čtvrt obsahu do utvořeného tunýlku, pak zasuneme špalíček slaniny a na ni opatrně pozasouváme 3celé stroužky česneku. Postupujeme opatrně, abychom maso neprotrhli.
Takto naplněná prsa sepneme párátkem, lehce osolíme, opepříme a vložíme do hlubšího hrnce na rozpálený tuk z každé strany po 4minutách orestovat (zatáhnout).
Pak maso vyjmeme a do výpeku dáme nakrájenou slaninu společně s cibulí a restujeme 5minut.
Poté přidáme plátky česneku, restujeme 2minutky, přisypeme nakrájené zelí, vše promícháme, vložíme orestované maso, podlijeme rozvařeným bujonem a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou na mírném plameni 20minut. Zelí pustí dostatek vody, tak už není zapotřebí tekutinu dolívat, ale záleží na každém, kolik socu bude chtít, tak to si už každý upravíte dle sebe.
Po 20minutách zkusíme je-li maso měkké, podle potřeby přisolíme, opepříme-já jsem už nedochucovala a můžeme podávat.
Hodí se samostatně jen bagetkou, nebo jiným bílým pečivem, lze i rýže, brambory, nebo noky. Já jsem podávala s rychlými bramborovými chlupáčky.