Borůvkový dort
Recepty, DortySuroviny
- 5 vajec
- 5 lžic cukru
- 5 lžic vlažné vody
- 5 polohrubé mouky
- špetka prášku do pečiva
- Pudinková náplň:
- 300 ml mléka
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 200 g bílého jogurtu
- cukr dle chuti
- Ovocná náplň:
- 500 g borůvek (mohou být i mražené)
- asi ¼ l vody
- cukr dle chuti
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- Šlehačková náplň:
- 1 smetana na šlehání
- 1 tvaroh
- 200 g bílého jogurtu
- ½ želatinového ztužovače Dr. Oetker
- cukr dle chuti
Postup Borůvkový dort
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vodu, poloh. mouku, špetku prášku do pečiva a vmícháme ušlehaný sníh.
Vymažeme dortovou formu, vysypeme hrubou moukou, vlíjeme těsto a upečeme.
Když piškot je vychladlý, rozřízneme ho v půlce.
Mezitím uvaříme pudink, ještě do teplého zamícháme 200 g jogurtu.
Na spodní část piškotu nalejeme hotový pudink, přiklopíme druhou půlkou piškotu a necháme vychladnout.
Borůvky dáme do kastrůlku, přidáme vodu a cukr a přivedeme k varu. Přimícháme pudink a vaříme do zhoustnutí. Pokud bude řidší, přidejte pudin. prášek. Pak nalijeme na piškot a necháme dobře vychladit.
Šlehačku vyšleháme, přidáme cukr, opatrně zamícháme tvaroh a bílý jogurt. Nakonec vmícháme připravený želatinový ztužovač (dle návodu). Naneseme na vychladlý dort, ozdobíme nastrouhanou čokoládou.
Necháme v ledničce důkladně vychladit.