Borůvkový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

5 vajec
5 lžic cukru
5 lžic vlažné vody
5 polohrubé mouky
špetka prášku do pečiva
Pudinková náplň:
300 ml mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
200 g bílého jogurtu
cukr dle chuti
Ovocná náplň:
500 g borůvek (mohou být i mražené)
asi ¼ l vody
cukr dle chuti
1 vanilkový pudinkový prášek
Šlehačková náplň:
1 smetana na šlehání
1 tvaroh
200 g bílého jogurtu
½ želatinového ztužovače Dr. Oetker
cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vodu, poloh. mouku, špetku prášku do pečiva a vmícháme ušlehaný sníh.

  2. Vymažeme dortovou formu, vysypeme hrubou moukou, vlíjeme těsto a upečeme.

  3. Když piškot je vychladlý, rozřízneme ho v půlce.

  4. Mezitím uvaříme pudink, ještě do teplého zamícháme 200 g jogurtu.

  5. Na spodní část piškotu nalejeme hotový pudink, přiklopíme druhou půlkou piškotu a necháme vychladnout.

  6. Borůvky dáme do kastrůlku, přidáme vodu a cukr a přivedeme k varu. Přimícháme pudink a vaříme do zhoustnutí. Pokud bude řidší, přidejte pudin. prášek. Pak nalijeme na piškot a necháme dobře vychladit.

  7. Šlehačku vyšleháme, přidáme cukr, opatrně zamícháme tvaroh a bílý jogurt. Nakonec vmícháme připravený želatinový ztužovač (dle návodu). Naneseme na vychladlý dort, ozdobíme nastrouhanou čokoládou.

  8. Necháme v ledničce důkladně vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!