Brazilské pao (veganské)

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

250 g tapiokové škrobové mouky
250 g vařených brambor nebo batátů
2 lžíce lahůdkového droždí
1/2 lžičky soli
2 lžíce oleje
1 lžička prášku do pečiva
(v případě potřeby několik lžic vody)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nebo batáty uvaříme ve slupce doměkka a rozmačkáme vidličkou na kaši. Přidáme tapiokovou mouku, lahůdkové droždí, sůl, olej a prášek do pečiva a vypracujeme pevné nelepivé těsto.

  2. Je-li příliš tuhé a rozpadá se, je možné přidat několik lžic vody, ale doporučuji raději méně než více.

  3. Z těsta tvarujeme malé kuličky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 180 °C asi 10-15 minut, až kuličky popraskají a začnou růžovět.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!