Brazilské pao (veganské)
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 250 g tapiokové škrobové mouky
- 250 g vařených brambor nebo batátů
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička prášku do pečiva
- (v případě potřeby několik lžic vody)
Postup Brazilské pao (veganské)
Postup přípravy receptu
-
Brambory nebo batáty uvaříme ve slupce doměkka a rozmačkáme vidličkou na kaši. Přidáme tapiokovou mouku, lahůdkové droždí, sůl, olej a prášek do pečiva a vypracujeme pevné nelepivé těsto.
Je-li příliš tuhé a rozpadá se, je možné přidat několik lžic vody, ale doporučuji raději méně než více.
Z těsta tvarujeme malé kuličky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 180 °C asi 10-15 minut, až kuličky popraskají a začnou růžovět.