Kotleta v brazilské marinádě
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové kotlety s kostí nebo bez
- sůl
- Na marinádu:
- 150 ml světlého piva
- 3 PL kečupu (pokud možno domácího)
- 2 stroužky česneku
- 1 malá cibule
- 2 KL červeného pepře
- špetka drceného chilli
- 2 KL hnědého cukru
- 1 PL citronové šťávy nebo balsamikového (vinného) octa
- sůl
Postup Kotleta v brazilské marinádě
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek najemno pokrájíme, vložíme do misky, kam přilijeme pivo, vmícháme kečup, cukr, špetku soli, ocet nebo citronovou šťávu, přisypeme podrcený červený pepř a chilli. Pořádně rozmícháme, aby se cukr rozpustil.
Kotlety po okrajích nařízneme, mírně naklepeme a osolíme.
Vložíme do vhodné nádoby a zalijeme marinádou.
Necháme minimálně 2 hodiny marinovat.
Poté kotlety vyjmeme z marinády, očistíme zbytky cibule a česneku zpět do nádoby a maso na oleji z obou stran opečeme dohněda.
Přilijeme marinádu a ještě cca 3 minuty z každé strany necháme v marinádě maso podusit.
Šťávu zredukujeme na požadovanou hustotu, popř. dochutíme.