Kotleta v brazilské marinádě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety s kostí nebo bez
sůl
Na marinádu:
150 ml světlého piva
3 PL kečupu (pokud možno domácího)
2 stroužky česneku
1 malá cibule
2 KL červeného pepře
špetka drceného chilli
2 KL hnědého cukru
1 PL citronové šťávy nebo balsamikového (vinného) octa
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek najemno pokrájíme, vložíme do misky, kam přilijeme pivo, vmícháme kečup, cukr, špetku soli, ocet nebo citronovou šťávu, přisypeme podrcený červený pepř a chilli. Pořádně rozmícháme, aby se cukr rozpustil.

  2. Kotlety po okrajích nařízneme, mírně naklepeme a osolíme.

  3. Vložíme do vhodné nádoby a zalijeme marinádou.

  4. Necháme minimálně 2 hodiny marinovat.

  5. Poté kotlety vyjmeme z marinády, očistíme zbytky cibule a česneku zpět do nádoby a maso na oleji z obou stran opečeme dohněda.

  6. Přilijeme marinádu a ještě cca 3 minuty z každé strany necháme v marinádě maso podusit.

  7. Šťávu zredukujeme na požadovanou hustotu, popř. dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!