Vepřová játra na patizonu, rajčátkách, paprikách a cuketě
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g vepřových jater
- olej
- 1 jarní cibulka
- čerstvý mletý pepř
- sůl
- uzená sypká paprika (může být i sójová omáčka)
- 1/2 cukety nebo 1 malá cuketa
- 2 plátky patizonu
- 6 rajčátek
- 3 zelené papriky
Postup Vepřová játra na patizonu, rajčátkách, paprikách a cuketě
Postup přípravy receptu
-
Vepřová játra důkladně opereme a nakrájíme na plátky. Omytá rajčátka a zelené papriky, zbavené jádřinců, pokrájíme na malé kousky. Cuketu a lilek omyjeme, pokrájíme na plátky a necháme chvíli vypotit.
Na hluboké pánvi orestujeme pokrájenou cibulku i s natí, přidáme nakrájené plátky jater, které zprudka opečeme. Jakmile pustí játra šťávu, přisypeme uzenou červenou sypkou papriku, zamícháme, přiklopíme a podusíme.
Když jsou játra téměř měkká, pokličku odstraníme a přidáme orestovat pokrájený patizon, papriky, cuketu a rajčátka. Vše dobře zamícháme,dál přiklopíme pokličkou a necháme dusit doměkka.
Postupně přidáme podle chuti sůl, pepř, nebo zakápneme sojovou omáčkou. Můžeme poprášit hladkou moukou nebo necháme jen přírodně bez mouky. Podáváme s rýží nebo s bramborem.