Vylepšená celerová polévka s knedlíčkama
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 střední celer
- 1 větší mrkev
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- zeleninový vývar
- 1 lžíce Vegety
- kousek másla (nebo oleje)
- sůl
- libeček
- kus Nivy
- Knedlíčky:
- 2 vajíčka
- kousek másla
- krupička
- sůl
- štipec jedlé sody
- petrželka
- libeček
Postup Vylepšená celerová polévka s knedlíčkama
Postup přípravy receptu
-
Celer a mrkev si očistíme a nastrouháme na větší slzičky, cibulku na menší kousky a dáme jí osmahnout na kousek másla a přidáme nastrouhanou zeleninu, kterou taky osmahneme. Přidáme zeleninový vývar, vegetu a potom dosolíme bude-li třeba.
Na knedlíčky si rozšleháme vajíčka, která trochu prosolíme, přidáme petrželku + libeček nadrobno krájené, přidáme sodu, rozpuštěné máslo, promícháme a pak nasypeme krupičku kolik jí bude třeba.
Knedlíčky nesmí být tvrdé ani řídké, to by se rozvařily, musí být tak akorát a zavaříme v polévce tak 15-20 minut. Polévku dozdobíme něčím zeleným a na talíři na horkou polévku nastrouháme nivu.