Vylepšená omeleta
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 4 vejce
- 2 střední žampiony
- jarní cibulka
- menší červená paprika
- 1-2 lžíce smetany
- špetka sušeného česneku
- sůl
- pepř
- ---
- 2 lžíce jemné strouhanky
- 3 lžíce strouhaného sýru
- lžíce oleje + kousek másla
Postup Vylepšená omeleta
Postup přípravy receptu
-
Žampiony nastrouháme na hrubo a cibulku nakrájíme na drobno i s natí. Papriku nakrájíme na drobné kostičky. Vejce rozšleháme se smetanou, žampiony, cibulkou a kořením. Trošku natě odložíme na posypání.
Na rozehřátý tuk vlijeme vaječnou směs a přikryjeme poklicí. Pozvolna necháme opéct. Když už omeleta je nahoře zčásti ztuhlá, posypeme ji směsí strouhanky a sýru a lžíci přitlačíme.
Pomocí talířku omeletu otočíme a dopečeme. Spodní vrstva zůstane křupavá. Omeletu opět pomocí talíře vytáhneme z pánve a podáváme sýrovou vrstvou nahoru, podle chuti přizdobíme.