Anýzové spirálky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 350 g hladké mouky
- 125 g másla
- 125 g moučkového cukru
- 2 vejce + 1 na potření
- 1/2 lžičky tlučeného anýzu (v hmoždíři nebo použijeme mletý)
- barevný máček na obalení.
Postup Anýzové spirálky
Postup přípravy receptu
-
Mouku, cukr, 2 vejce, máslo a anýz dáme do robotu s noži nebo mixeru a během minuty vypracujeme krásné vláčné těsto. Z těsta odebíráme kousky, ze kterých vyválíme hádky a ty namotáme na malé kovové trubičky.
Nemusíme je potírat tukem, protože těsto je dostatečně mastné. Namotané hádky poválíme lehce na podložce nebo válu, potřeme rozšlehaným vejcem (nejlépe prstem, mašlovačkou se potře i trubička a upečené spirálky pak nejdou sundat) a poválíme v rozsypaném máčku.
Pečeme na 170° C v předehřáté troubě dorůžova. Hotové jsou křupavé a křehké, necukrujeme.