Anýzové řezy
Recepty, CukrovíSuroviny
- 1. těsto:
- 200 g hladké mouky
- 1 KL tlučeného anýzu
- 3 žloutky
- 40 g cukr moučka
- 110 g másla
- 2. těsto:
- 120 g cukru krupice
- 3 bílky
- 100 g mletých ořechů
- 40 g nasekané čokolády
Postup Anýzové řezy
Postup přípravy receptu
-
Na první těsto vše spojíme v hladké těsto. Poté ho zabalíme do potravinářské folie a uložíme do lednice na 24 hodin, nejméně však na 12 hodin.
Druhý den rozválíme na velikost plechu a dáme na plech vyložený pečícím papírem předpéct tak 5 - 7 minut.
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Do něj přidáme čokoládu a ořechy. Natřeme na předpečené těsto, dáme do trouby dopéct na 160°C asi 20 minut, aby sněhové těsto bylo růžové. Ještě teplé nakrájíme na řezy a po vychladnutí uložíme.