Anýzové řezy

Recepty, Cukroví

Suroviny

1. těsto:
200 g hladké mouky
1 KL tlučeného anýzu
3 žloutky
40 g cukr moučka
110 g másla
2. těsto:
120 g cukru krupice
3 bílky
100 g mletých ořechů
40 g nasekané čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Na první těsto vše spojíme v hladké těsto. Poté ho zabalíme do potravinářské folie a uložíme do lednice na 24 hodin, nejméně však na 12 hodin.

  2. Druhý den rozválíme na velikost plechu a dáme na plech vyložený pečícím papírem předpéct tak 5 - 7 minut.

  3. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Do něj přidáme čokoládu a ořechy. Natřeme na předpečené těsto, dáme do trouby dopéct na 160°C asi 20 minut, aby sněhové těsto bylo růžové. Ještě teplé nakrájíme na řezy a po vychladnutí uložíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!