Brambory na paprice (tchýniny)
Recepty, OmáčkySuroviny
- 3 velké špekáčky
- 8 (i více) brambor
- 2 střední cibule
- asi lžíce sádla
- mletá sladká paprika
- chilli nebo feferonkové floky
- mletý pepř
- bobkový list
- nové koření (používám mleté)
- vývar
- na zahuštění mléko
- polohrubá mouka
- ocet
Postup Brambory na paprice (tchýniny)
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmahneme cibuli a kostičky špekáčků (i ty pustí tuk, tak to se sádlem nepřehánět), pak přidáme papriku, necháme ji jen pustit barvu a hned zalijeme vývarem nebo vodou (popř. přidáme masox).
Přihodíme brambory, pokrájené na kostky a spolu s kořením a solí necháme povařit.
Zahustíme moukou, rozšlehanou v mléku, 20 minut povaříme, dosolíme a lehce okyselíme - opravdu lehce, vrátit už to nijak nejde. I když - tchýně, od které mám recept, jak jde čas, tyhle brambory miluje stále více kyselkavé.