Roláda Napoleon
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 listová těsta (-obdélníky 25x37 cm, váha 275 g)
- 2 vanilkové pudinky
- 600 ml mléka
- 5 PL cukru krupice
- 100 g másla
- rum
- 200 ml šlehačka
- ztužovač šlehačky -ale nemusí být
- (potravinářská folie 2x délky cca 45 cm.)
Postup Roláda Napoleon
Postup přípravy receptu
-
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme ho vychladnout. Občas promícháme, aby se neudělal škraloup.
Pak do pudinku přidáme máslo, rum a vyšleháme na hladký krém.
Šlehačku ušleháme se ztužovačem a lehce ji vmícháme do krému. Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C).
Listová těsta nakrájíme na 2 cm proužky, dáme na plechy s pečícím papírem a upečeme do růžova (těsto vidličkou nepropícháváme). Proužky těsta necháme vychladnout.
Na pracovní desku dáme na sebe v zákrytu (jako prodloužení šířky) dvě folie, aby se pak roláda dala dobře zavinout.
Ve spodní třetině ji natřeme krémem, na něj poskládáme vedle sebe proužky listového těsta a opět potřeme krémem. Postup ještě jednou opakujeme.
Nakonec folii s moučníkem pevně zavineme, strany zavážeme provázkem a dáme do lednice.
Druhý den z rolády odstraníme folii, zbylé proužky těsta rukou rozdrtíme, roládu drobkama ze všech stran posypeme a rukama lehce přitlačíme.