Matjesový salát

Recepty, Saláty

Suroviny

200 g matjesy
1 ks cibule středně velká
2 ks kozí roh ostřejší
1/2 paprika červená (lusk)
1 ks majolka vanička malá
3 PL Dijonská hořčice se zeleným pepřem
3 ks menší nakládané okurky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Matjesy posekáme na přiměřené kousky i cibuli, okurky, papriku, kozí rohy.

  2. Přidáme hořčici, majolku a vše důkladně promícháme. Ochutnáme a případně dosolíme a dopepříme. Necháme odležet v chladu do druhého dne (já aspoň 2 dny).

  3. Podáváme s pečivem nebo použijeme na veku jako chlebíčky, které dozdobíme červenou paprikou, petrželkou, citrónem, bazalkou nebo dle vaší chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!