Sušenky se šlehačkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 80 g másla
- 1 vejce
- 100 g moučkového cukru
- 3 lžíce kakaa
- 100 ml mléka
- 130 g polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- vanilkový extrakt (pokud nemáte, pak odeberte z moučkového cukru 20 g a nahraďte 1 cukrem vanilkovým)
- Na slepení:
- 1 smetana ke šlehání
Postup Sušenky se šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
Máslo pokojové teploty třeme s cukrem do pěny, pak přidáme vejce a znovu třeme. Pak přidáme vše ostatní a znovu krátce šleháme.
Utřené těsto dáme do zdobícího cukrářského sáčku bez zdobící špičky (nebo pevnějšího igelitového pytlíku) a na plech vyložený pečicím papírem stříkáme malé asi 2 cm hromádky, nebo můžeme nandavat i lžičkou.
Počítejte s tím, že se hromádky roztečou a budou velké asi 4-5 cm v průměru.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 10 minut. Nenechávejte je přepéct, ztvrdly by. V průběhu pečení je zkuste nožem nadzvednout a pokud už nejsou přilepené k papíru, vyndejte je a nechte je ještě tak 3 minuty na plechu dojít.
Po vychladnutí je po dvou slepujeme ušlehanou šlehačkou. Na talíři je můžeme trochu pocukrovat.