Sušenky se šlehačkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

80 g másla
1 vejce
100 g moučkového cukru
3 lžíce kakaa
100 ml mléka
130 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
vanilkový extrakt (pokud nemáte, pak odeberte z moučkového cukru 20 g a nahraďte 1 cukrem vanilkovým)
Na slepení:
1 smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Máslo pokojové teploty třeme s cukrem do pěny, pak přidáme vejce a znovu třeme. Pak přidáme vše ostatní a znovu krátce šleháme.

  2. Utřené těsto dáme do zdobícího cukrářského sáčku bez zdobící špičky (nebo pevnějšího igelitového pytlíku) a na plech vyložený pečicím papírem stříkáme malé asi 2 cm hromádky, nebo můžeme nandavat i lžičkou.

  3. Počítejte s tím, že se hromádky roztečou a budou velké asi 4-5 cm v průměru.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 10 minut. Nenechávejte je přepéct, ztvrdly by. V průběhu pečení je zkuste nožem nadzvednout a pokud už nejsou přilepené k papíru, vyndejte je a nechte je ještě tak 3 minuty na plechu dojít.

  5. Po vychladnutí je po dvou slepujeme ušlehanou šlehačkou. Na talíři je můžeme trochu pocukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!