Salát z pečené červené řepy

Recepty, Saláty

Suroviny

3 řepy velikosti tenisáku
1 stejně velkou cibuli nebo dvě menší
2 - 3 stroužky česneku
3 PL oleje
2 PL octa balsamico
cca 1 PL třtinového cukru
čerstvě mletý pepř
sůl
čerstvý tymián
Na dresink:
1 zakysaná smetana
čerstvý kopr
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Bulvy řepy omyjeme a slupku oškrábeme škrabkou na brambory.

  2. Nakrájíme na osminky a cibuli také.

  3. Z oleje, octa, cukru, soli, pepře, posekaného česneku a lístků tymiánu připravíme marinádu, ve které řepu s cibulí obalíme a vsypeme do pekáčku. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi hodinu doměkka.

  4. Na dresink smícháme zakysanou smetanu s posekaným koprem a dochutíme solí. Salát podáváme teplý i studený přelitý dresinkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!