Marmeláda z reveně, meruněk, zázvoru - bez gelfixu

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

2 kg reveně (očištěných oloupaných stonků reveně pokrájených na cca 2 cm)
1,25 kg cukru
10 meruněk
5 dkg sušených brusinek
5 dkg sušeného zázvoru (kandovaný)
lžička kyseliny citronové

Postup přípravy receptu

  1. Pokrájenou reveň smícháme večer s cukrem, necháme přikryté do rána v chladu. Pustí hodně šťávy. Druhý den za občasného míchání dáme povařit, když trochu zhoustne, přidáme pokrájené meruňky, brusinky a na malé kousky pokrájený zázvor.

  2. Vaříme pomalu dál, do zhoustnutí. V mrazáku vychlazený talířek s kapkou marmelády nám pomůže zjistit, zda je již hotovo. Nakonec vmícháme kyselinu citronovou a plníme do čistých sklenic.

  3. Otočíme víčkem dolů a necháme alespoň dvě hodiny chladnout, potom můžeme obrátit, uložit a konzumovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!